Ομάδα

Νίκος Λεμόνας

Πρόεδρος Δ.Ε.

Ο Νίκος Λεμόνας φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει εκτελέσει περισσότερα από 200 έργα κατασκευής και ανακαίνισης. Είναι συνιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας GREENBOX και εξειδικεύεται στις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων. Έχει συμμετάσχει στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης και σε ομάδες εργασίας του Τ.Ε.Ε. – Τ.Κ.Μ., ενώ έχει διατελέσει Γραμματέας της Ένωσης Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νέων Επιχειρηματιών και Επιστημόνων ΝΕΩΝ ΠΡΑΞΙΣ.

email: nl@inzeb.org

Αλίς Κοροβέση

Γεν. Γραμματέας Δ.Ε.

Η Alice Κοροβέση με σπουδές Marketing, ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα και την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων. Από το 1997 δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και real estate development τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Plus Energy LAB, που ως άξονα έχει τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κτιρίων με μειωμένο ή και μηδενικό κόστος κατανάλωσης ενέργειας, με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα και θετική συμβολή στο περιβάλλον αλλά και στην αξιολόγηση και πιστοποίηση κτιρίων με βάση διεθνή πρωτοκόλλα. Αρθρογραφεί συστηματικά σε κλαδικά και μη περιοδικά τονίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης του πράσινου Real Estate στην Ελλάδα, την ανάγκη εφαρμογής των νέων προτύπων κατασκευής και προωθώντας τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Το 2010 ήταν ομιλήτρια στο TEDx Academy. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες προώθησης της νέας επιχειρηματικότητας.

email: ac@inzeb.org

Δημήτρης Χατζόπουλος

Ταμίας Δ.Ε.

Ο Δημήτρης Χατζόπουλος είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως επαγγελματίας έχει ασχοληθεί με πλειάδα έργων τόσο σχεδιαστικά όσο και ακαδημαϊκά, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως μέλος ομάδας. Το έργο του έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και παρουσιαστεί μέσα από αρχιτεκτονικές εκθέσεις και εκδόσεις, ενώ πρόσφατα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο σε Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, που προκάλεσε η Κυπριακή Κυβέρνηση. Ασχολείται ενεργά με την υπεράσπιση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα, της ορθής επαγγελματικής πρακτικής και του σχεδιασμού, από την θέση που κατέχει ως πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης αλλά και ως μέλος της Αντιπροσωπίας του ΣΑΔΑΣ Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

email: dh@inzeb.org

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Μέλος Δ.Ε.

O Γρηγόρης Ζαρωτιάδης oλοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία στο Johnannes Kepler University Linz Αυστρίας. Από το 2001 διατέλεσε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα υπηρετεί στη Βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνείς Άμεσες Επενδύσεις και Βιομηχανική Ανάπτυξη». Από το 2000 είναι ανεξάρτητο, μη-εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, επιστημονική και λοιπή αρθρογραφία, με σειρά διεθνών ετεροαναφορών, σε θέματα διεθνούς οικονομικής, οικονομικής πολιτικής και βιομηχανικής ανάπτυξης. 

Κωνσταντίνος – Πλάτωνας Αρώνης

Μέλος Δ.Ε.

Ο Κωνσταντίνος – Πλάτωνας Αρώνης είναι Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όπου και συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο αποκτώντας Msc στη Στρατηγική Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων. Από το 1999 μέχρι και σήμερα έχει εκπονήσει πλήθος μηχανολογικών και ενεργειακών μελετών, ενώ από το κατασκευαστικό του έργο ξεχωρίζουν η ανέγερση δύο συγκροτημάτων κατοικιών και δεκάδων κτιρίων στη Β. Ελλάδα. Από το 2011 είναι συνιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας GREENBOX. Ο Κωνσταντίνος – Πλάτωνας από το 2008 μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ομάδας Ορειβατικού Σκι με τα χρώματα της οποίας έδωσε το παρόν σε 3 πανευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ελευθερία Τουλουπάκη

Επιστημονικός Συνεργάτης

Η Ελευθερία είναι διπλωματούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ.). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της με διακρίσεις και υποτροφίες από το ΙΚΥ, και άλλους φορείς, ενώ τώρα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. στο αντικείμενο του Παραμετρικού Σχεδιασμού Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (nZEBs) σε νότια ευρωπαϊκά κλίματα. Από το 2013, ως συνεργάτης Αρχιτέκτων Μηχανικός σε διάφορα project, κυρίως στο αντικείμενο της ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων. Από το 2013, επίσης, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ) ως μέλος της επιστημονικής ομάδας, ενώ ήταν εισηγήτρια στη σειρά των 9 ημερίδων «Be Part of the Future» που πραγματοποιήθηκαν το 2015 σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΙΝΖΕΒ με το BPIE έχει μεταφράσει κείμενα από μελέτες του BPIE για θέματα όπως η ενεργειακή απόδοση κτιρίων, η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (EPBD, EED), η ποιότητα εσωτερικού αέρα και η θερμική άνεση, η ενεργειακή φτώχεια κ.ά. Τα κύρια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά ενδιαφέροντά της είναι η Ενεργειακή Αναβάθμιση/ Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων και οι νέες τεχνολογίες στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση.

email: et@inzeb.org